Bu gruptaki ürünler gerek hamurda gerekse son ürünlerde istenilen kalite kriterlerini ve teknolojik özellikleri geliştirmek amaçlı üretilmiş özel ürünlerdir.Çeşitli uygulamalara ve reçetelere göre uyarlanmış halde yalnız ve karışım olarak kullanılabilmetir.
Aşağıdaki tabloda her ürünün etkili olduğu fonksiyonları ve yarayışlılıkları görülmektedir.
Oluşum Hızı | Bağlayıcılığın İndirgenmesi | Esneklik | Kuvvet | Tolerans | Hacim | Kabuk Rengi | Kabuk Görünüşü | Puanlama | Milföy Hamur Kalitesi | Yumuşaklık | |
Teknolojik maddeler | Hamur Özellikleri | Son Ürün Özellikleri | |||||||||
Vital Gluten | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | |||||
Soya Fasülyesi/Unu | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | |||||||
Askorbik Asit | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ||||||
Aktivitesi Durdurulmuş Maya | ♦ | ♦ | ♦ | ||||||||
Hidrolize Buğday Proteini | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | |||||||
Emulsifiers(E471, 472, 481, 322) | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | |||||||
Hidrokolloidler (Guar Gum,Carob,Tara) | ♦ | ♦ | ♦ | ||||||||
Lifler | ♦ | ♦ | |||||||||
Enzimatik Buğday Maltı | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | ||||||
Alfa-Amilaz | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | |||||||
Hemiselülozlar | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | |||||||
Glukoz-Oksidazlar | ♦ | ♦ | ♦ | ♦ | |||||||
Lipazlar | ♦ | ♦ | ♦ |