Teknolojik ve Fonksiyonel Maddeler

Bu gruptaki ürünler gerek hamurda gerekse son ürünlerde istenilen kalite kriterlerini ve teknolojik özellikleri geliştirmek amaçlı üretilmiş özel ürünlerdir.Çeşitli uygulamalara ve reçetelere göre uyarlanmış halde yalnız ve karışım olarak  kullanılabilmetir.

Aşağıdaki tabloda her ürünün etkili olduğu fonksiyonları ve yarayışlılıkları  görülmektedir.

  Oluşum Hızı Bağlayıcılığın İndirgenmesi Esneklik Kuvvet Tolerans Hacim Kabuk Rengi Kabuk Görünüşü Puanlama Milföy Hamur Kalitesi Yumuşaklık
Teknolojik maddeler Hamur Özellikleri Son Ürün Özellikleri
Vital Gluten          
Soya Fasülyesi/Unu              
Askorbik Asit            
Aktivitesi Durdurulmuş Maya                
Hidrolize Buğday Proteini              
Emulsifiers(E471, 472, 481, 322)              
Hidrokolloidler (Guar Gum,Carob,Tara)                
Lifler                  
Enzimatik Buğday Maltı            
Alfa-Amilaz              
Hemiselülozlar              
Glukoz-Oksidazlar              
Lipazlar