Su Tutucu ve Bayatlamayı Geciktiriciler

plantago_ovata_gb3059 (1)

NKPEKS100
NKPEKS100 Hindistan’nın yerli bitkilerinden üretilen bir tür %100 doğal kepektir. Hindistan’da bitkisel ilaçlardada kullanılan önemli bir besin maddesidir. İlaç değildir.

NKPEKS100’ın lif içeriği >%80 (1/3 çözünür, 2/3 çözünmez) şeklindedir.

Ürün toz halde yüksek oranda su emme gücüne sahiptir.

ÜRÜN Özellikleri
NKPEKS100 yüksek kalitede alınan hammaddeden üretilen kepek tozudur. Tamamen doğal olan bu kepek %99 saflıkta, buharla sterilize eilmiş yüksek kalitede bir üründür.
Takip eden fiziksel özellikleri; su tutma kapasitesi 1:40; 20-50oC aralığında vizkozitesi bozulmamakta, stabilitesini PH 2-10 aralığında korumakta, 0,15M NaCl çözelti miktarına kadar stabilitesini korumaktadır.
Tamamen doğal. E-Kodsuz.
Gluten ve GDO içermemektedir.
İşlenmesi sırasında hiçbir kimyasal madde kullanılmamıştır.

NKPEKS100 tanecik ve saflık miktarları aşağıdaki gibi bulunmaktadır;

NKPEKS100 99%, 100 or 40 mesh
NKPEKS100 98%, 100 or 60 or 40 mesh
NKPEKS100 95%, 100 or 40 mesh

NKPEKS100 3 ana faktörden etkilenir;
→ Zaman
→ Isı
→ Kesme Hızı

Bu faktörlerin artması ürünün su tutma kapasitesini, viskozitesini ve jel yapısını etkileyecektir.(Not: 70oC ‘ye kadar etkilenmemektedir.)

Uygulama Alanları:
Fırınlanmış Ürünler: (Ekmek, Bisküvi, Hamur İşleri, Kek, Reçeller, Dolgular, Tahıl Barları, Ekstrüde Edilmiş Aperatifler): Ürün lif içeriğini artırır, ürünün geliştirilmesine yardımcı olur, bayatlamayı geciktirici etkisi vardır.
Makarna: (Taze Makarna, Kurutulmuş Makarna, Noodle, Erişte) Ürün lif içeriğinde artış, doku iyileştirilmesi, süzülmüş ağırlıkta artış ve yağ emilimini azaltır.
Glutensiz Ürünler: (Fırınlanmış Ürünler, Makarna, Börek, Yufka, Aperatifler, vb.) Hamur miktarının artması, modifiye nişastanın iyileşmesine ve hamur hacminin iyleştirilerek yapıda güçlenme(Gluten olmadığı için hamur hacmi zayıflar)
Diyet Takviyeleri: Diyet lif olarak mükemmel bir kaynak olup; bağırsak hareketlerine yardımcı olarak sindirimi düzenler. Bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir..
İçeçekler: (Meyveli içecekler, Enerji İçecekleri) yumuşak ve hafif doku, kalori azaltımına yardımcı olur, kremalı içeceklerde lezzetin hafifleştirilmesinde etkilidir.
Süt/Dondurulmuş Tatlılar: (Dondurma, Milkshake, diğer dondurulmuş tatlılar) Kalori azaltımı, doku iyileştirilmesi, ürün kalınlığı ve modifiye nişasta yerine kullanılabilmektedir. (%1,5 NKPEKS100 %10 modifiye nişasta yerine kullanılabilmektedir.)
Et: (Endüstriyel et üretimi için kuru harman hazırlama): su emme, nem kontrolü, beslenme profilinin(lif) geliştirilmesi.

NOT: NKPEKS100’ün su bağlama kapasitesi et uygulamalarında iyi sonuç vermektedir. Müşterinin yeterli gördüğü miktara bağlı olarak et ürünlerinde tavsiye edilen dozaj %0,2- %0,5 max aralığındadır.

NKEKS100

 

buy_milkshake_makers

NKEKS100 işlenmiş gıda formulasyonlarında herhangi bir kullanım için onaylanmış ve geniş bir uygulama alanı olan bir katkı maddesidir.
NKEKS100 gıda formulasyonlarında önemli ölçüde viskoziteyi arttırıcı ve stabilizör olarak hareket ederek kristalleşmeyi kontrol altına almakta, su tutma ve yağ alımı ile kaliteyi arttırmaktadır.Yiyecek ve içeceklerde, özellikle içeceklerde kullanılar guargum maliyetini düşürmektedir.

NKEKS100 önemli fonksiyonel özellikleri;

  •  Viskozite ve nem kontrolü,
  •  Su salınımının azalması,
  •  Stabilizasyon,
  •  Diğer maddelerle yüksek oranda uyumluluk göstermesidir.

lokma-tatlisi-03İşlenmiş Et: (Sosis, salam, jambon, hamburger)

  • Verimi artırır.
  • Su salınımını azaltır.
  • Allerjen içermeyen ürünlerde kullanılabilir.

İçecek, konserve, meyveli ürünler:

  • Meyve pulpunun homojenize olarak dağılmasını geliştirir.
  • Proteinleri stabilize eder.
  • Lezzeti ön plana çıkarır.
  • Tekstüre jel özelliği kazandırarak dokuyu geliştirir.

Salata soları, çeşniler, çorbalar ve soslar:

  • Lezzeti artırır.
  • Ürün yoğunluğunu artırır.
  • Sıcaklığın stabilitesini artırır.
  • Katı partiküllerin askıda kalmasını sağlar.

Şurup, topping, icing:

  • Yoğunluğu artırır.
  • Akışkanlığı kontrol altına alır.
  • Kristalleşmeyi önler.
  • Krep, waffle ve tost içinde stabiliteyi korur.
  • Lezzeti artırır.

Makarna, Şehriye, vb. :

  • Gluten ağının güçlendirir.
  • Tazelik/Raf ömrünü uzatır.
  • Kızartma sırasında yağ emilimini azaltır.

 

Diyet gıdalar:

  • Su salınımını önler.
  • Kalınlaşmayı sağlar.(Kaloriyi arttırmadan)
  • Lezzette sıvı/katı yağın dokusunu taklit eder.

Beyaz Şaraplar:

  • Tartarik asitin oluşturduğu kristalleşmeyi önler.
  • Şarapların uzun vadeli stabilizasyonunu sağlar.
  • Zaman alan ve pahalı soğutma prosedürlerinin kullanılmasına imkan vermez.

Süt ürünleri:( Yoğur, sütlü içecekler, işlenmiş peynir, sürülebilir peynir)

  • Düşük pH ve yüksek sıcaklıkta kazeinin çökelmesini önler.
  • Lezzeti artırır.(özellikle cappucino, sıcak çikolata vb. ürünlerde)
  • Süt proteinleri ile etkileşime girer.
  • Peynirde proteinin bağlayıcı özelliğini artırır.
  • Su salınımını azaltır.