NEKAFLOUR

Özel olarak caremoli tesislerinde işlenmiş ve öğütülmüş tahıl tane ve tohumlardan üretilen unlardır.Özel yapılmış yüksek devirli değirmenlerde mikron boyutlarına kadar   öğütülürken ürünlere farklı fonksiyonel ve faydalı özellikler kazandırılmaktadır.

ÖNEMLİ   ÖZELLİKLERİ

-Düşük nem içeriği ve su aktivitesi

-Tüm enzimler iaktif hale getirilmiş ve bakteriyel yük azaltılmıştır.

-Uzun raf ömrüne sahiptir (12 ay)

-Parlak ve kalıcı renktedir

-Çekici tercih edilir bir lezzete sahiptir.

-Sindirilebilirlikleri yüksektir.

-Yavaş sidirilen nişasta içeriği fazladır ve bu yüden tok tutma  özelliğine sahiptir.

-Hılı sindirilen  nişaşta içerikleri düşürülmüştür

-Dirençli nişasta içerikleri yüksektir

– Tahıllarda doğal olarak  bulunan tripsin inhibitörüce inaktif hale getirilmişlerdir.

FAYDALARI

-Daha gelişmiş ve stabil ürünler üretmeye uygundurlar

-Daha sağlıklı içeriklere sahip daha kaliteli ürünler üretilebilmektedir.

-Daha iyi görünüşlü ürünler elde edilebilmektedir.

-İşleme sırasında aroma kayıpları yoktur.

-Yüksek tüketici beğenisi sağlarlar

-Sürekli enerji sağlarken düşük glisemik indexe sahiptirler.

-Yüksek lif içerirler

-Yüksek protein ve emilebilirliğine sahiptirler.

-Proses sırasında hiç bir kimyasal kullanılmadığı için tüm ürünler doğal ve E-kodsuzdur.