Özel olarak caremoli tesislerinde işlenmiş ve öğütülmüş tahıl tane ve tohumlardan üretilen unlardır.Özel yapılmış yüksek devirli değirmenlerde mikron boyutlarına kadar öğütülürken ürünlere farklı fonksiyonel ve faydalı özellikler kazandırılmaktadır.
ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ
-Düşük nem içeriği ve su aktivitesi
-Tüm enzimler iaktif hale getirilmiş ve bakteriyel yük azaltılmıştır.
-Uzun raf ömrüne sahiptir (12 ay)
-Parlak ve kalıcı renktedir
-Çekici tercih edilir bir lezzete sahiptir.
-Sindirilebilirlikleri yüksektir.
-Yavaş sidirilen nişasta içeriği fazladır ve bu yüden tok tutma özelliğine sahiptir.
-Hılı sindirilen nişaşta içerikleri düşürülmüştür
-Dirençli nişasta içerikleri yüksektir
– Tahıllarda doğal olarak bulunan tripsin inhibitörüce inaktif hale getirilmişlerdir.
FAYDALARI
-Daha gelişmiş ve stabil ürünler üretmeye uygundurlar
-Daha sağlıklı içeriklere sahip daha kaliteli ürünler üretilebilmektedir.
-Daha iyi görünüşlü ürünler elde edilebilmektedir.
-İşleme sırasında aroma kayıpları yoktur.
-Yüksek tüketici beğenisi sağlarlar
-Sürekli enerji sağlarken düşük glisemik indexe sahiptirler.
-Yüksek lif içerirler
-Yüksek protein ve emilebilirliğine sahiptirler.
-Proses sırasında hiç bir kimyasal kullanılmadığı için tüm ürünler doğal ve E-kodsuzdur.